Danmark i Verden

Jeg er meget optaget af udenrigs- og forsvarspolitik.

Som formand for forsvarsudvalget bliver jeg ofte spurgt, hvorfor vi sender soldater ud i verden. Jeg svarer, at det gør vi fordi vi ofte forsvarer Danmarks interesser udenfor Danmark.

Altså, når vi bekæmper islamisk stat og terrorgrupper i Mellemøsten, så er det for at undgå terror i de danske gader. Når vi uddanner irakiske og afganske soldater i at forsvare sig mod terrorister, så er det for at undgå at folk er nødt til at flygte for deres sikkerhed.

Tænk hvis vi havde forhindret den syriske borgerkrig, så havde vi ikke haft 50.000 syriske flygtninge i Danmark.

Jeg under folk bare en brøkdel af den frihed, vi har i Danmark.

Men udenrigspolitik er ikke kun sikkerhed og egeninteresser. For mig er det også idealisme.

Tag Venezuela som et eksempel. Der kommer ikke venezuelanere til Danmark. Men jeg vil gerne give dem, der kæmper for friheden, en hjælpende hånd.

 

Vi skal bekæmpe kristenforfølgelser

Kristne er den religiøse befolkningsgruppe, der på verdensplan er mest forfulgt, og forfølgelsen af de kristne tager til mange steder i verden, og de muslimske lande fylder mest i statistikkerne.

Bekæmpelse af kristenforfølgelser og forfølgelser af andre religiøse mindretal er en af mine mærkesager.

Derfor er jeg utrolig glad for, at det lykkedes mig at få opbakning til at få oprettet Udenrigsministeriets kontor for tros- og religionsfrihed, som skal sætte fokus på problemets omfang og ikke mindst sikre, at denne sag implementeres i vores udenrigspolitik.

Her har vi været foregangsland, og flere vestlige lande følger nu trop.